Milieuorganisaties weer naar RvS om centrale

Milieuorganisaties gaan opnieuw naar de Raad van State (RvS) over de bouw van de kolencentrale door RWE/Essent. Dat hebben Greenpeace en Natuur & Milieu vrijdag laten weten.

De provincie heeft een gedoogvergunning gegeven, nadat de Raad van State enkele weken geleden een streep haalde door de natuurvergunningen. Het bedrijf mag doorgaan met heien en het bouwen van een koelwateruitlaat, terwijl dit overduidelijk negatieve effecten heeft op de dieren in de Waddenzee, aldus de milieuorganisaties.

Zij doen opnieuw een beroep op de Raad van State om de “kwestbare Waddennatuur te beschermen”. Als het nodig is, gebeurt dat via een spoedprocedure, zei een woordvoerder van Greenpeace vrijdag.

De gevolgen voor de natuur door de bouw zijn nog niet voldoende onderzocht, oordeelde de Raad van State op 24 augustus. Greenpeace en Natuur & Milieu verwachten dat de de onderzoeken zullen uitwijzen dat de kolencentrale flinke schade zal toebrengen aan de Waddennatuur.

Wanneer blijkt dat dieren zoals zeehonden en bruinvissen schade ondervinden, mag de centrale niet worden afgebouwd. De gedoogvergunning verstoort bovendien de situatie die moet worden onderzocht. “Als achteraf wordt geconstateerd dat de bouw schadelijke gevolgen had voor de natuur, is het leed al geschied”, aldus Greenpeace.

Advertisements

~ by FSVSF Admin on 23 September, 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: