Shell mag boren in Alaska

Royal Dutch Shell (RDSA) heeft toestemming van de Amerikaanse overheidsorganisatie voor milieuzaken gekregen om naar olie en gas te boren in Alaska.
De Environmental Protection Agency (EPA) heeft Shell vergunningen verschaft, waarmee het olieconcern vanaf 2012 in de Chukchi Zee en de Beaufortzee kan gaan boren.
Het uitblijven van de benodigde vergunningen is lange tijd een obstakel geweest voor de plannen van Shell, waar het bedrijf meer dan $3,5 miljard in heeft geinvesteerd.
De vergunningen hebben betrekking op de luchtkwaliteit en vereisen dat Shell de uitstoot van roet en stikstofdioxide, van de vloot waarmee het bedrijf op zoek gaat naar olie en gas, met 50% vermindert ten opzichte van de niveaus waar in eerdere vergunningen uit 2010 sprake van was.
Tegen die eerder afgegeven vergunningen hadden inheemse bewoners en milieuorganisaties beroep aangetekend, aangezien zij van mening waren dat de vervuiling van de boorschepen en ondersteunende vaartuigen schade opleveren aan bewoners en dieren.

Advertisements

~ by FSVSF Admin on 22 September, 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: